Käänny asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy puoleen yrityksesi lakiasioissa

Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt

Varsinkaan pienempien asunto-osakeyhtiöiden hallituksen jäseninä ei useinkaan ole kiinteistöalan ammattilaisia. On tärkeää, että riippumatta hallituksen jäsenten taustoista päätöksenteko asunto-osakeyhtiöissä toimii ja vaikkapa tarpeelliset rakennustyöt suoritetaan.

Asunto-osakeyhtiön ja sen osakkaiden kesken syntyy usein erimielisyyksiä esimerkiksi siitä, kenen vastuulla ovat kunnossapidon kustannukset. Muita yleisiä kysymyksiä ovat:

  • Voidaanko asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä rahoittaa kaikki päätetyt perusparannukset, uudistukset ja muutokset?
  • Voidaanko vastikeperusteesta poiketa muutostyön yhteydessä, jos osakkeenomistajan jo tekemä muutostyö aiheuttaa asunto-osakeyhtiölle säästöä?
  • Jos uudistus hyödyttää vain asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistoja, onko toimistohuoneistojen maksettava uudistuksen kustannuksia?
  • Voiko ja missä tilanteessa asunto-osakeyhtiö ottaa osakkeenomistajan huoneiston hallintaansa?

Anna meidän auttaa asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöasioissa

Kaikissa asunto-osakeyhtiölakiin liittyvissä asioissa, olitpa osakkeenomistaja, hallituksen jäsen tai isännöitsijä, voit kääntyä toimistomme asianajajien puoleen.

Tutustu kokeneisiin asianajajiimme ja ota yhteyttä!

Asianajajat

Nora Castrén, Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy
Juhan Castrén, Asianajotoimisto Castrén & Castrén Oy